Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 64
- ...
- pagina 668
- volgende pagina
Afgelopen dagen is er een strook van ongeveer 40 m van het strand van de westkust van Ameland weggezakt in zee, een zogeheten strandval. Dit gebeurde ten zuidoosten van de Cat Club Ameland naast een strekdam.
Rijkswaterstaat is beheerder van de Waddenzee. Dit betekent dat we verantwoordelijk zijn voor het water, de zeebodem en het grootste deel van de kust in het Waddengebied.
De bestuursleden van de Jachthavens op de Waddeneilanden kwamen afgelopen weekeinde bijeen op Schiermonnikoog. Daarbij krijgen ze een aantal pr-attributen om de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee ook beter zichtbaar te maken.
Bij het versterken van de Afsluitdijk worden onder meer grote pompen ingebouwd bij Den Oever, die ervoor zorgen dat er meer water kan worden afgevoerd van het IJsselmeer naar de Waddenzee. De pompen zorgen voor een forse toename van het energieverbruik op de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat heeft de ambitie zelf in die energie te voorzien door op grote schaal duurzame energie op te wekken op of direct rond de Afsluitdijk. De aannemer die het project gaat uitvoeren, wordt uitgedaagd met een plan te komen om deze energie uit water of zon te winnen.
Volgens de grote Europse boekingssite Skyscanner behoort het Lauwersmeer tot de dertien mooiste meren van Europa. 'Van de aardrijkskundeles ken je natuurlijk het IJsselmeer, het Sneekermeer, het Markermeer of het Veluwemeer. Met meer dan 100 meren en plassen in Nederland, is de keuze voor een mooi meer best lastig. Maar… wij gaan voor het Lauwersmeer.'
Als de weersomstandigheden het toelaten, plaatst Rijkswaterstaat zaterdagochtend de deur van zeesluis Farmsum in Delfzijl terug. Hierdoor kan de scheepvaart 's avonds de sluis weer 24 uur per dag passeren. Tot die tijd kan nog alleen bij laagwater worden geschut.
Rederij Doeksen heeft vanwege de storm die donderdag wordt verwacht de veerdiensten aangepast.
In 2018 moet er een uitgebreide tv-reportage komen over de ecologische problemen in de Eems-Dollard.
Het ministerie van Economische Zaken stelt 400.000 beschikbaar voor ontwikkeling van een kenniscentrum voor zilte landbouw.
Welke plekken in de onderwater gelegen delen van de Waddenzee zijn het meest geschikt voor natuurontwikkeling? En wat is de beste manier; moet dat actief of kan dat passief? Deze vragen worden steeds actueler nu de visserij in het Waddengebied steeds verder verduurzaamt.
Slib uit de Eems-Dollard wordt steeds vaker hergebruikt. Het ophogen van dijken, het verbeteren van landbouwgrond en nu is er weer een nieuwe bestemming voor: er worden stenen van gemaakt.
Op zondag 2 april organiseert RUG/Campus Fryslân in samenwerking met het Fries Museum en Tresoar een nieuwe editie van de Museum Universiteit.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 64
- ...
- pagina 668
- volgende pagina