Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 21
- ...
- pagina 667
- volgende pagina
Zeegras is van belang voor de Waddenzee, onder meer als kinderkamer voor jonge vissen en als voer voor plantenetende vogels. Rijkswaterstaat probeert zeegras daarom terug te brengen in de Waddenzee.
Rijkswaterstaat is maandag begonnen met het vervangen van lichtboeien door ijsboeien op de Waddenzee bij Terschelling. Deze ingreep is bedoeld om de situatie op het water ook veilig te houden.
Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe navigatiestructuur van Waddenzee.nl. The teaser texts look nicer when the texts can be about the same in length. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Een belangrijke stap richting een bestendige toekomst van het Waddengebied. Op de digitale Toogdag voor de Wadden op 3 februari in Leeuwarden, georganiseerd door het Omgevingsberaad Waddengebied en het Waddenfonds, hebben ruim 50 partijen hun handtekening gezet onder de Gebiedsagenda voor het Waddengebied 2050.
Het college van burgemeester en wethouders in Noordoost-Fryslân maakt een 'pas op de plaats'. Er is besloten om de Waddenagenda 2050 op 3 februari niet te tekenen. Dat maakte wethouder Jelle Boerema dinsdagavond bekend op een speciale vergadering. Door niet te tekenen wil het college tijd kopen.
Samen investeren in de toekomst van het Waddengebied. Dat is het centrale thema op de Toogdag voor de Wadden op woensdag 3 februari.
De gegevens worden gebruikt voor een duisterniskaart van Noord-Nederland.
Staatsbosbeheer wil op Terschelling water beter en langer vasthouden, in het gebied van het Groene Strand tot aan het Griltjeplak. Daarom worden er plannen gemaakt om het natuurlijke watersysteem op het eiland te herstellen. Het gaat grofweg om het eerste gebied aan de rechterkant als je van West-Terschelling richting de Noordsvaarder wandelt.
Bijna negentig jaar geleden werd het laatste gat in de Afsluitdijk dichtgegooid, maar nu wordt er weer een nieuw gat in gemaakt. Met de eerste hap uit de dijk wordt namelijk een begin gemaakt aan de zogeheten vismigratierivier. De doorgang in de Afsluitdijk moet het voor de vissen gemakkelijker maken om van de Waddenzee naar het IJsselmeer te gaan en terug.
Het experiment bij Delfzijl, waarbij kunstmatige kwelders werden aangelegd bij de Schermdijk, is succesvol verlopen. De kennis die is opgedaan kan over de hele wereld worden toegepast.
Landen kunnen veel van elkaar leren als het gaat over extremer weer als gevolg van klimaatverandering. Morgen begint daarom een internationale online-topconferentie, die is georganiseerd door Nederland. Tientallen staatshoofden en regeringsleiders doen eraan mee. Het is voor het eerst dat er zo'n grote 'klimaat-adaptatietop' wordt gehouden.
Het klimaat is aan het veranderen: de aarde wordt warmer en de zeespiegel stijgt, met steeds grotere impact op onze ecosystemen, de wijze waarop we ons voedsel verbouwen en de manier waarop we leven. In het Waddenkustgebied komt een groot aantal opgaven samen. En tegelijkertijd zijn er volop kansen voor klimaatadaptatie.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 21
- ...
- pagina 667
- volgende pagina