Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 655
- ...
- pagina 668
- volgende pagina
Resultaten
LEEUWARDEN
Schiermonnikoog zal nog dit jaar weer geheel op Fries grondgebied liggen.
VLIELAND
Staatsbosbeheer op Vlieland heeft teveel invloed en dit druist in tegen democratisch genomen beslissingen. De fracties van VVD en PvdA zeiden dit gisteren in de gemeenteraad. Staatsbosbeheer bezit bijna 95 procent van alle grond op het eiland.
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) waarderen het uitgangspunt van de commissie-Meijer om de Waddenzee als uniek
natuurgebied te behouden en te versterken.
‘De visserijsector zit in een rumoerige, onrustige fase. We zijn hard op weg de altijd warme sympathie van de maatschappij als hard werkende vissers te verliezen.’ Het waren geen leuke woorden die visserijvoorman Ben Daalder zaterdagochtend tijdens de jaarvergadering van de DETV had voor de Texelse kottervissers. Hij gebruikte ze bewust om een lans te breken voor de ontwikkeling van duurzame visserij vanuit de sector zelf.
Texel
Texelaars krijgen meer gelegenheid om in te spreken op de nieuwe Welstandsnota. Wethouder Nel Eelman beloofde raadscommissie Grondgebied gisteravond dat de nieuwe nota vanaf september extra onder de aandacht wordt gebracht van de dorpscommissies. Dat moet gebeurden tijdens de jaarlijkse ronde langs de dorpen. De wethouder kreeg veel kritiek over de late presentatie van de nota die wettelijk voor 1 juli door de raad moet zijn vastgesteld.
DEN HAAG
De komende weken oriënteren zij zich op de problematiek van een bijzonder natuurgebied en economisch wingewest.
Schiermonnikoog
Voor mensen van de vaste wal die op de waddeneilanden een woning willen kopen, moeten meer beperkingen gelden omdat de lokale bevolking niet kan opbieden tegen niet- eilanders.
Waddenonderzoekers zijn wel degelijk onafhankelijk. En de bewijzen tegen de schelpdiervisserij stapelen zich op, zo bleek op een wetenschappelijk congres.
Leeuwarden
Nieuwe uitdaging voor Wadden- en waterbestuurders
Sinds de publicatie van het rapport van de Adviesgroep Waddenzeebeleid (commissie Meijer) staat de discussie rondom de kwaliteiten van het Waddengebied opnieuw midden in de bestuurlijke en publieke belangstelling. Gaswinning, kokkelvisserij, de manier waarop we het gebied besturen, investeren in natuurwaarden, al deze onderwerpen zijn bijzonder actueel. Bovendien zijn het aandachtspunten die voor een deel onze landsgrenzen overstijgen en dus ook discussie losmaken in onze buurlanden. Dat de Raad voor de Wadden op 13 en 14 mei een internationale Waddenzee conferentie organiseert, lijkt op het juiste moment te komen. Centraal op die conferentie staat de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW); Europese regelgeving die alle lidstaten uitdaagt om door middel van bestuurlijke samenwerking en integratie van verschillende beleidsterreinen een zo hoog mogelijke (ecologische) kwaliteit van het water te bereiken.
Schiermonnikoog
Drugsinvoer via de waddeneilanden lijkt een serieus probleem te worden. Volgens burgemeester Sybesma van Schiermonnikoog stijgt het aantal drugstransporten. Hij meent dat de smokkel toeneemt als de vuurtorenwachter verdwijnt en de politie te water minder gaat inspecteren.
Schiermonnikoog
Boeren op Schiermonnikoog willen een eigen zuivelfabriek opzetten om samen met Amelander en Terschellinger boeren producten als vruchtenyoghurt, zachte en speciale harde kazen te gaan maken.
DRACHTEN
De Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) hekelt de plannen van de commissie-Meijer voor 'natuurcompensatie' bij gaswinning in de Waddenzee. Volgens haar zijn de voorstellen schadelijk voor de veiligheid van het kustgebied en de landbouw. Dat schrijft de NLTO in een brandbrief aan minister Veerman van Landbouw in reactie op het rapport 'Ruimte voor de Wadden'.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 655
- ...
- pagina 668
- volgende pagina