Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 24
- ...
- pagina 667
- volgende pagina
Hoe kunnen we onze kust adaptief tegen klimaatverandering beschermen? En tegelijkertijd de kustzone duurzaam gebruiken? Het project ‘Dubbele Dijk’ is één voorbeeld van een toekomstgericht aanpak; een pilot project dat nog in uitvoering is maar waar nu al lering uit kan worden getrokken.
'Handen ineen voor rijker Waddengebied' is uit. In woord en beeld wordt in deze publicatie een overzicht gegeven van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het Investeringskader Waddengebied (IKW). Sinds de start van het IKW in 2016 is al ruim 130 miljoen euro aan Waddenfondsmiddelen toegekend aan een rijke schakering aan initiatieven.
De natuur onderwater is nog niet op het niveau van een rijke Waddenzee. Veel is nog onbekend over oorzaken en mogelijke verbeteringen. Positief is dat er al veel in en om de Waddenzee gebeurt met als doel de interacties en biodiversiteit onderwater te herstellen en te verbeteren. Maar dat alles tezamen is nog onvoldoende voor een gezond mariene ecosysteem.
De Kustwacht breidt de routeadviezen boven de Waddeneilanden bij slecht weer voor containerschepen uit. Ook kleinere containerschepen wordt bij storm geadviseerd om niet de zuidelijke, maar de noordelijke route te nemen.
De renovatie van de Afsluitdijk gaat drie jaar langer duren dan voorzien. Niet in 2022, maar in 2025 zijn de werkzaamheden klaar, schrijft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.
Op Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog kunnen duurzaam zuivelproducten worden verwerkt. Dit is de uitkomst van een haalbaarheidsstudie die door hogeschool Van Hall Larenstein is uitgevoerd in opdracht van een drietal ondernemers van de eilanden en provincie Fryslân.
De zeewering op Schiermonnikoog voldoet niet aan de huidige veiligheidsnormen. Dat heeft Wetterskip Fryslân geconstateerd. Zowel de dijk aan de Waddenkant als de duinenrij aan de Noordzee hebben gebreken.
Langs de Waddenkust worden de laatste dagen veel dode en zieke watervogels gevonden. Die vogels hebben mogelijk last van de vogelgriep.
Het Noordzeestrand op het westelijke deel van Ameland ontwikkelt zich steeds meer tot een gebied waar strandbroeders goed kunnen nestelen. Met name de zeldzame strandplevier profiteert daar van. In 2017 was er slechts één broedpaar. Afgelopen seizoen ging de teller al naar meer dan zestien. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder kan toenemen.
FME (ondernemersvereniging technologische industrie) krijgt € 165.000 subsidie voor het project waterstof voor stroom aan de wal (walstroom) in de Eemshaven. Ook gaat er € 50.000 subsidie naar het ombouwen van het schip de Ecolution in de haven van Lauwersoog.
Er is eindelijk groen licht voor een nieuwe jachthaven op Ameland. De gemeenteraad ging maandagavond akkoord met een investering van 1,7 miljoen euro. Het enige deel van het plan waar geen toestemming voor is gegeven, is de aanleg van een grote parkeerplaats.
25 oktober 2020 - Welke schelpdieren leven in de Nederlandse kustwateren? Wat zijn de aantallen, biomassa’s en waar zitten ze precies? Hoe ontwikkelen bepaalde soorten zich?
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 24
- ...
- pagina 667
- volgende pagina