Witova op Schiermonnikoog

Gepubliceerd op 11 augustus 2005RecreatieAangemaakt door Nieuwe Dockumer Courant

SCHIERMONNIKOOG

Het kleinste circus van Nederland is deze week te zien in de kleinste gemeente van ons land, te weten Schiermonnikoog.

Circus Witova uit Hallum is voor vele eilandbewoners en toeristen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Witova is een circus met een geheel eigen sfeer en aanpak. Het programma vormt dit jaar een mix van Circus en Muziek.

De Friese muzikant Jankobus Seunnenga (Pigmeat) schreef speciaal voor deze voorstelling tal van circusliedjes. Vorig jaar december is hiervan zelfs een CD verschenen. Deze liedjes gecombineerd met het enthousiasme van het kleine artiestenensemble, maken deze voorstelling tot een swingend geheel.

Clown Carlo loopt als een rode draad door het programma en blijft ook dit jaar de lieveling van het publiek. Zijn acts en reprises zijn persiflerend en soms ook vertederend. Tijdens de voorstelling mogen ook zijn muzikale kwaliteiten niet ontbreken.

Hierbij kan hij echter niet, zonder zijn wederhelft Miss Dini. Zij is niet alleen de spreekstalmeester, ook haar duivenrevue blijft één van de hoogtepunten tijdens de show. Het leuke is dat zij hierbij altijd assistentie krijgt van kinderen uit het publiek. Hiermee weet zij wederom de typische Witova-sfeer te creëren. Natuurlijk mogen ook de andere dieren niet ontbreken.

De hond, pony's, bokken en alpaca zorgen naast een prachtig beeld ook voor de juiste geur in de circustent.

Variété-artiest Sander vermaakt het publiek dit jaar met een Rola Rola act op de klanken van de Blues Brothers. Ook presenteert hij een reptielenshow met echte slangen. Met zijn buiksprekende vogel Charly zorgt hij echter weer snel voor ontspanning en veel humor in de piste.

De zomerproductie 2005 brengt alles bij elkaar veel muziek en dieren.

Met een rode neus bij binnenkomst en een persoonlijk tot ziens van Clown Carlo bij vertrek biedt dit lieve circusje net dat stukje extra plezier in deze snelle tijd. Wilt u dit beleven, kom dan kijken in de blauw/gele tent, aan de Oosterreeweg op Schiermonnikoog, bij de kinderboerderij. De voorstelling is woensdag nog te zien om 15.00 uur en 19.00 uur, donderdag om 15.00 uur, vrijdag om 15.00 uur en 19.00 uur en zaterdag om 15.00 uur.

Het circus reist ook nog langs camping Bakkeveen in Bakkeveen. Daar is maandag om 15.00 uur en 19.30 uur een voorstelling te zien en dinsdagmiddag om 15.00 uur.

De circuskassa is op voorstellingsdagen geopend van 11.00 tot 12.00 uur en dertig minuten voor aanvang van de voorstelling.: