Waddenvereniging wil blijven bestaan

Gepubliceerd op 10 januari 2005Natuur en LandschapAangemaakt door LC

Harlingen

De Waddenvereniging ziet geen enkele aanleiding om zichzelf op te heffen. Waar oud-directeur Henk Tameling gisteren voorstelde dat de club vanwege nieuw ledenverlies het beste kan stoppen, is directeur Hans Revier het daar niet mee eens. "Er is geen enkele aanleiding voor een opheffingsfeest. We leggen het hoofd niet in de schoot."

Verhalen als zou er binnen de Waddenvereniging over gesproken zijn om er mee op te houden, noemt Revier onzin. "We gaan gewoon door. We hebben gisteren net afgesproken dit jaar leuke dingen te gaan doen en komen met spraakmakende voorstellen."

Revier heeft zich gestoord aan kritiek van Tweede-Kamerlid Boris van der Ham (D66). Die vond gisteren dat de Waddenvereniging zijn geloofwaardigheid verspeelde door kaarten tegen de gaswinning te verspreiden met daarop boortorens die zeehondjes verdringen. Extra winning zal zonder boortorens gebeuren.

Volgens Revier was dat echter een campagne van de Stichting Natuur en Milieu. Revier heeft de kaarten vorig jaar op de radio verdedigd als ,,ironische overdrijving'' maar zegt nu dat hij niet blij was met de actie. "Ik ben het er mee eens dat het een verkeerd beeld oproept."