Vooraankondiging voor de media - Waddenzee Conferentie

Gepubliceerd op 5 oktober 2005OverheidAangemaakt door Ministerie van LNV

Elke vier jaar hebben de ministers van Natuur van Nederland, Duitsland en Denemarken een conferentie over het waddengebied.

Op 2 en 3 november 2005 wordt de 10e waddenconferentie op Schiermonnikoog gehouden. Onderwerpen die tijdens deze conferentie aan de orde komen zijn onder andere de mogelijke plaatsing van de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst en scheepvaartveiligheid.

Op 2 november vindt voornamelijk vooroverleg plaats tussen de delegaties van de drie landen. Op 3 november vindt de officiële opening plaats van de conferentie. Deze opening is openbaar voor de media. Voor vertegenwoordigers van de media is er gelegenheid deel te nemen aan een persexcursie in het waddengebied. De excursie start rond 11.00 uur (aansluitend aan de aankomst van de veerdienst).

Om 14.00 uur zullen de ministers langs de stands van diverse organisaties in het Cultureel Centrum lopen en zal de verklaring ondertekend worden. Aansluitend vindt de persconferentie plaats met de ministers van Nederland, dhr. Veerman, van Duitsland, dhr. Trittin en van Denemarken, mevr. Hedegaard waarin de resultaten van de conferentie worden toegelicht.

Het volledige programma is te vinden op www.waddenzeeconferentie.nl

Een aparte uitnodiging voor de persexcursie op 3 november volgt binnenkort.