Reddingstation houdt open dag

Gepubliceerd op 20 april 2005VeiligheidAangemaakt door De Eemsbode

EEMSHAVEN

Het reddingstation Eemshaven van De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij doet zaterdag mee aan de Reddingbootdag 2005.

Van 10.00 tot 16.00 uur is er tijdens het open huis van alles te beleven.

Met de reddingboot Jan en Titia Visser worden rondvaarten gemaakt.

De reddingboot Alfried Krupp van het Duitse eiland Borkum geeft 's middags een demonstratie van haar capaciteiten. Ook de gele traumahelikopter werkt aan het programma mee. In het stationsgebouw Eemshaven worden in de reddingbootwinkel tal van maritieme attributen en reddingbootartikelen zoals boeken, truien, foto's en posters verkocht. Ook is hier een binnenterras ingericht waar drankjes, snacks en patat worden geserveerd. Traditioneel is er een verloting met prachtige prijzen.

Alle inkomsten komen rechtstreeks ten goede aan het reddingwerk. Ook worden er films over het reddingwezen vertoond. De open dag wordt 's morgens opgeluisterd door het accordeonduo Drost - Bos en 's middags door het shantykoor Westerstörm.

Aan het reddingstation Eemshaven zijn zes bestuursleden, dertien bemanningsleden en drie helpers verbonden. Gezamenlijk dragen zij zorg voor een optimale staat van het reddingmateriaal.

De in de Eemshaven gestationeerde reddingboot maakte in het afgelopen jaar naast de reguliere oefeningen dertig reddingtochten op de Noordzee, de Eems, de Dollard en de wadden, waarbij aan tientallen personen assistentie werd verleend.