Rampbestrijdingsplan veerboot TESO op veerboot vastgesteld

Gepubliceerd op 28 juli 2005VeiligheidAangemaakt door INP Nieuwsbank

Sinds vorige week is er voor de veerboot TESO een rampbestrijdingsplan.

Loco-burgemeester R.P. Waltmann en de burgemeester van Texel, mevrouw C.J. Geldorp-Pantekoek hebben het plan samen al varende op de veerboot ondertekend.

In het rampbestrijdingsplan worden op basis van vastgestelde scenarios de specifieke acties van de gemeente en de hulpdiensten voor een specifieke situatie beschreven. Het rampbestrijdingsplan TESO is opgesteld door een werkgroep waar vertegenwoordigers van de TESO, GHOR, politie, brandweer, Koninklijke Marine, Kustwacht, Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) te water, gemeente Texel en gemeente Den Helder in zaten.

Naast het verplichte rampenplan die elke gemeente moet hebben, kan een burgemeester op grond van de Wet rampen en zware ongevallen voor een ramp of zwaar ongeval, waarvan de plaats, de aard en de gevolgen voorzienbaar zijn, een rampbestrijdingsplan vaststellen. Een van deze onderwerpen is het rampbestrijdingsplan TESO. In Den Helder zijn tevens Marineterrein Nieuwe Haven, Vliegveld de Kooij en de gasbehandelingsinstallatie van de NAM aangewezen locaties waarvoor een

rampbestrijdingsplan geldt.