Parkeerverbod op Ameland

Gepubliceerd op 19 juli 2005Verkeer en VervoerAangemaakt door Gemeente Ameland

In de weekenden en vakanties die buiten de termijn van het huidige parkeerverbod vielen was de doorstroom van het verkeer in de dorpen slecht.

Dit is hinderlijk voor het autoverkeer en ontstaan er gevaarlijke situaties voor fiets- en voetverkeer. Daarom heeft het college op 12 juli 2005 vastgesteld dat de termijn van het parkeerverbod in de dorpen wordt verlengd en de parkeerverbodszone wordt uitgebreid.

Termijn parkeerverbod

De termijn waarin het parkeerverbod in de dorpen geld wordt verlengd. De huidige termijn is van 15 mei tot 1 september, dit wordt verlengd van 1 april tot 1 november.

Parkeerverbodszone

Ook de parkeerverbodszone wordt uitgebreid. De uitgebreide zone begint op de kruising van de Kardinaal de Jongweg / Paasduinweg en sluit aan op de huidige zone aan de Kardinaal de Jongweg en Burgemeester Waldastraat.

Inwerkingtreding en terinzagelegging

Het verlengen van de termijn van het parkeerverbod en het uitbreiden van de parkeerverbodszone aan de Kardinaal de Jongweg treedt in werking zes weken na de datum van deze info. Het besluit van het college ligt gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis bij de sectie Werken.