Oud-baas Waddenclub werkt aan eilandkrant

Gepubliceerd op 21 maart 2005OverigAangemaakt door Leeuwarder Courant

Leeuwarden

Oud-directeur Henk Tameling (53) van de Waddenvereniging is druk bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar een waddenkrant.

Hij denkt aan een tijdschrift dat tien keer per jaar verschijnt, geconcentreerd in het hoogseizoen. De krant moet nieuws brengen over de eilanden, met edities per rederij. ,,Ik noem het een boot-aan-bootkrant.''

Jaarlijks maken vijf miljoen toeristen de oversteek. ,,Als zij op de boot naar een van de eilanden stappen, begint hun vakantie. Dat is een moment van ontspanning.'' In de tijd dat hij vaart, kan de reiziger prima een krant lezen, dacht Tameling.

De toekomstige waddenkrant wordt een journalistiek product, belooft hij. ,,Met informatie over de natuur, de eilanders, politiek, toerisme en economie. Met columns en interviews.'' Het wordt een overkoepelend blad voor het hele gebied, met regionale accenten per editie. De krant zal voor lezers gratis zijn en moet uit advertentie-inkomsten worden betaald. Verspreiding gebeurt in de terminals, op de boten en mogelijk via de VVV's op de eilanden.

Tameling was bijna drie jaar directeur van de Waddenvereniging en kent daardoor het gebied goed. Hij heeft journalisten benaderd, heeft contact met uitgeverijen en reclamebureaus en zal binnenkort met een nulnummer adverteerders proberen te interesseren.