Kapotte motor houdt veerboot aan de kant

Gepubliceerd op 9 augustus 2005Verkeer en VervoerAangemaakt door Leeuwarder Courant

HARLINGEN - De nieuwe veerboot naar Vlieland blijft vanwege een kapotte motor de komende dagen aan de kant.

Vrijdagochtend viel op de vaart vanuit Harlingen één van de vier motoren van de Vlieland uit doordat de elastische koppeling stuk ging. Het schip kon de overtocht op de overige drie motoren voltooien. Ook het afgelopen weekeinde voer de Vlieland met enige vertraging van- en naar het eiland.

Volgens Kees Eeltink van rederij Doeksen gaat het om een klein probleem. ,,Het is heel jammer natuurlijk, maar het valt allemaal genoeg mee.'' Het schip, dat sinds 20 juli in gebruik is, werd gistermiddag uit de vaart gehaald. Eeltink verwacht dat het probleem woensdagavond weer is opgelost. ,,En we nemen dan ook meteen de andere drie motoren mee.'' De Midsland neemt zolang de dienst van de nieuwe veerboot over.

Het euvel is volgens Eeltink al bij de bouw van het schip op de Filipijnen ontstaan. ,,Tijdens de overtocht van de Filipijnen naar Harlingen is er niets gebeurd omdat we toen de motoren niet te zwaar hebben belast om brandstof te besparen. Nu we moeten draaien en keren in de haven is dat natuurlijk anders.''