Kaart met veel geheimen waddeneiland Wieringen

Gepubliceerd op 31 maart 2005Recreatie

Wieringen - Wonderlijk Wieringen brengt een kaart van 'Het Geheime waddeneiland' (ook in het Duits) uit met op de achterzijde veel informatie over van alles wat er op Wieringen te beleven is. Geïllustreerd met mooie foto's uit het gebied. Het is een van de initiatieven waarmee de vereniging toeristen wil lokken.

Wonderlijk Wieringen staat aan de start van een nieuw seizoen. Vorig jaar werd de samenwerking tussen een groot aantal Wieringer ondernemers opgestart en is een vereniging opgericht. Er zijn 53 leden. De arrangementen die voor dagjesmensen zijn samengesteld en de promotie van streekproducten, moet dit jaar tot concrete resultaten gaan leiden.

Juist door ondernemers met elkaar te laten samenwerken kan Wonderlijk Wieringen een succes worden, verwacht de voorzitter. ,,Maar dat is ook het moeilijke van zo'n initiatief, je moet elkaar ook wat gunnen. Maar het is opvallend hoe groot het enthousiasme is. Iedereen beseft dat met toerisme de werkgelegenheid gestimuleerd kan worden. En Wieringen leent zich goed voor een dagje uit.

Wonderlijk Wieringen is al benaderd door een organisatie die zich inzet om in Eurpoa een route op te zetten met culturele dorpen: www.cultural-village.com. Ook de projectleider van Old Skipper Towns, een samenwerking langs de Waddenkust in Nederland, Duitsland en Denemarken om een stukje cultuur in stand te houden, heeft al contact opgenomen.

Meer informatie is te vinden op de website www.wonderlijkwieringen.nl.