Eerste eilander almanak voor Schiermonnikoog.

Gepubliceerd op 9 mei 2005Voorlichting en educatieAangemaakt door Stichting 'It Eilaun'

Binnenkort wordt onder de titel “Schiermonnikoog 2004; Almanak van een eiland” voor het eerst een jaarboek uitgebracht waarin een compleet overzicht wordt gegeven van gebeurtenissen en wetenswaardigheden op het eiland in het afgelopen jaar.

De almanak is een gezamenlijke uitgave van de Vereniging Dorpsbelang, Stichting it Eilaun en Cultuurhistorische vereniging ’t Heer & Feer en geeft zoals gezegd in een honderdtal pagina’s een ruim overzicht in artikelen en foto’s van alles wat zich in 2004 op Schiermonnikoog heeft afgespeeld. Het is de bedoeling om met deze uitgave een journalistieke traditie te starten en voortaan jaarlijks een almanak te laten uitkomen.

De redactie, bestaande uit Eric Augusteijn, Haijo Homan, Arend Maris en Theo de Vries legt momenteel de laatste hand aan de drukproef en het omslag.

Op het omslag wordt meer specifiek teruggeblikt op feiten en personen die centraal hebben gestaan in het jaar dat voorbij is.

Voor "Schiermonnikoog 2004" betekent dit dat de omslag zal worden gesierd met de vuurtoren (150 jarig bestaan en vanwege de vuurtorenwachters die hevig ter discussie staan) en daarnaast de installatie van burgemeester Swart (mogelijk de laatste 'ouderwets' benoemde burgervader van Schiermonnikoog...).

De burgemeester en de vuurtorenwachters zijn derhalve ook uitgenodigd om de eerste exemplaren officieel in ontvangst te komen nemen.

De overhandiging vindt plaats op vrijdag 13 mei, ‘ s middags om 17.00 uur in het eilander gemeentehuis.

Hierna zal de almanak op diverse plaatsen op het eiland te koop zijn voor € 13,50 (leden en donateurs van Dorpsbelang, it Eilaun en ’t Heer & Feer krijgen een korting). De eilander almanak wordt gedrukt in een eenmalige oplage van 750 stuks en zal naar verwachting spoedig een verzamelobject worden.

verdere informatie:

Eric Augusteijn

Middenstreek 44

9166 LP Schiermonnikoog

tel. 0519 531142

e-mail: jaarboek@dorpsbode.nl

www.dorpsbode.nl

www.eilaun.nl