Amelander taxibedrijf weer boos op gemeente

Gepubliceerd op 14 juni 2005Sociaal-economischAangemaakt door Leeuwarder Courant

NES - Het Amelander taxibedrijf Cositax sleept de gemeente Ameland opnieuw voor de rechter.

Eigenaar Cor de Boer is boos omdat hij vindt dat de gemeente het andere eilander taxibedrijf Okay Taxi bevoordeelt. Okay Taxi opereert vanuit een woonhuis, terwijl Cositax in 1997 op last van de gemeente naar een bedrijventerrein verhuisde.

De Boer vindt dat ze op het gemeentehuis met twee maten meten. Hij heeft voor zijn nieuwe pand op het bedrijventerrein bij Nes fiks geïnvesteerd. Cositax rijdt met vijftien taxibusjes rond. Okay Taxi doet het met twee busjes.

Burgemeester Paul Verhoeven meldt dat Okay Taxi het woonhuis niet als standplaats heeft en dat het de boekingen voor taxiritten via de mobiele telefoon doet. ,,De Boer had zijn café als standplaats voor de taxi's en dat zorgde voor overlast.'' De zaak bij de bestuursrechter dient 21 juni.

De Boer heeft eerder een conflict gehad met Ameland Taxi over hetzelfde probleem. Dat inmiddels failliete bedrijf werkte ook vanuit een pand middenin het dorp. De spanningen tussen de twee ondernemingen liepen toen hoog op. Chauffeurs probeerden klanten van elkaar af te pakken op de pier. Het kwam tot bekrassingen van auto's, onderlinge diefstal en rechtszaken.