Texel Info Punten

Gepubliceerd op 10 mei 2004Natuur en LandschapAangemaakt door Texel Info Punten (TIP)

Vanaf half mei zal het gemakkelijker zijn om op Texel aan informatie te komen over natuur, cultuur en activiteiten.

Op vijf verschillende plaatsen zal er dan een Texel Info Punt geplaatst worden. Op deze computer kunt u allerhande informatie vinden, zoals wat u kunt zien in de natuur in de directe omgeving, welke excursies er zijn, en waar de dichtstbijzijnde fietsenverhuur is. Om een excursie te boeken hoeft u niet meer naar EcoMare toe, dat kunt u ter plekke regelen.

Het project Texel Info Punten (TIP) gaat vijf Informatiepunten op Texel plaatsen, waar door middel van een computer alle informatie beschikbaar wordt gemaakt. Ook wordt het mogelijk op deze punten excursies te boeken.

Groot voordeel is dat men niet meer naar EcoMare toe hoeft te gaan om deze informatie te verkrijgen. Bij succes kunnen er nog meer Texel Info Punten op Texel worden geplaatst.

Vijf Texel Info Punten

De eerste vijf TIP's komen te staan bij de VVV in Den Burg, Camping Loodsmansduin in Den Hoorn, Camping Kogerstrand in De Koog, EcoMare bij De Koog en Vakantiecentrum De Krim in De Cocksdorp.

In eerste instantie staan de TIP's bij een bemande receptie, zodat een receptiemedewerker assistentie kan verlenen als men dat nodig heeft. Er wordt naar gestreefd het systeem zo te maken dat dit ook op onbemande plaatsen kan functioneren.

Participanten

Aan het project nemen veel verschillende organisaties deel:

- Stichting Duurzaam Texel

- Nationaal Park "Duinen van Texel"

- EcoMare

- VVV

- Staatsbosbeheer

- Natuurmonumenten

- Gemeente Texel

- RST

- Vakantiecentrum De Krim

De kosten voor dit project worden betaald door de bovenstaande partijen en aangevuld door het Europees subsidiefonds voor plattelandsverbreding Leader+ met een bijdrage van € 147.000. De provincie Noord-Holland draagt bij aan het vertalen van de informatie in het Duits en Engels.

Tijdpad

In de zomer van 2003 wordt onderzocht volgens welk systeem alle beschikbare informatie van de deelnemende partners aan elkaar gekoppeld kan worden, en volgens welk systeem het dataverkeer plaats kan vinden.

De vijf Texel Info Punten worden op 10 mei door mevrouw Geldorp, burgemeester van Texel, in werking gesteld.

Tijdens de eerste maanden zal er een gebruikers- onderzoek worden uitgevoerd. Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek zal het systeem worden aangepast.