Subsidiemogelijkheid voor kleine leefbaarheidsprojecten 2004 op de Friese Waddeneilanden

Gepubliceerd op 25 mei 2004OverheidAangemaakt door Provincie Friesland

De provincie Fryslân heeft opnieuw de subsidieregeling Leefbaarheidsbudget Fryslân opengesteld.

Het budget is beschikbaar voor kleinschalige projecten en initiatieven in wijken, buurten en dorpen in Fryslân om de leefbaarheid te verbeteren. Vanuit dit Leefbaarheidsbudget 2004 is € 50.000,- voor de Friese Waddeneilanden beschikbaar gesteld. Het gebiedsplatform Waddeneilanden roept inwoners op om met goede projecten te komen.

De ervaring leert dat ideeën voor kleine initiatieven vaak niet uitgevoerd kunnen worden omdat ze, vanwege hun lokale karakter, nauwelijks voor een overheidssubsidie in aanmerking komen. Daarnaast stellen Europese en Nationale subsidieprogramma’s vaak voorwaarden die voor de aanvrager van kleine projecten te zwaar zijn.

Het Leefbaarheidsbudget is bedoeld voor kleinschalige projecten die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op lokaal niveau en waarbij de lokale bevolking nauw betrokken is. Zoals het aanleggen van een voetpad rond een dorp of het vernieuwen of aanleggen van een speeltuin. De kosten voor een project moeten minimaal €2.250,- bedragen. Een bijdrage uit het leefbaarheidbudget bedraagt maximaal 25% van de projectkosten met een maximum van €11.500,-. De regeling is bedoeld voor non-profitorganisaties zoals buurtverenigingen, gemeenten, dorpshuizen, sportverenigingen etc. Voor het verbouwen van dorpshuizen is overigens een aparte regeling in het leven geroepen. Ook hierover kunt u contact opnemen met onderstaand projectbureau.

Plattelânsprojekten Waddeneilanden roept inwoners van de Friese Waddeneilanden om met goede projecten te komen. Tot 1 augustus a.s. kunnen projecten worden ingediend. Hiervoor is een aanvraagformulier beschikbaar dat u kunt opvragen bij het projectbureau. Uw verzoek wordt door het projectbureau beoordeeld en voorgelegd aan het platform waarna Gedeputeerde Staten uiteindelijk beslist.

Bent u geinteresseerd? Neem dan telefonisch contact op met het projectbureau Plattelânsprojekten Waddeneilanden in Franeker Tel. 0517 - 38 07 30 of mail naar eilanden@fryslan.nl