Reorganisatie Staatsbosbeheer krijgt verder gestalte

Gepubliceerd op 2 april 2004Natuur en LandschapAangemaakt door Staatsbosbeheer

Vanaf 1 april wordt Staatsbosbeheer regionaal geleid door vier regiodirecteuren. Met de benoeming van de heer Ir. G. de Jong als regiodirecteur ad interim voor de regio Noord, zijn de vier regiodirecteuren bekend. De regiodirecteuren gaan de samenvoeging van de huidige acht regio's naar vier vormgeven.

Op 1 juli 2005 gaat de nieuwe organisatie van Staatsbosbeheer van start. De algemene leiding van Staatsbosbeheer is in handen van Ir. C.J. Vriesman, algemeen directeur en Drs. E.A.J. Wanders, adjunct algemeen directeur.

Vier regiodirecteuren

Voor de regio's West, Oost en Zuid zijn respectievelijk mevrouw Y. Horsten-van Santen, de heer Ir. P. Winterman en de heer Ir. P.A. van den Tweel als regiodirecteur benoemd. De heer Winterman was hoofd van de afdeling Personeel, Bedrijf en Informatisering bij de Centrale Organisatie te Driebergen en de heer Van den Tweel was regiohoofd van Gelderland. Voor de regio Noord neemt de heer Ir. G. de Jong de functie van regiodirecteur op interim-basis op zich. Hij zal dit doen tot het

moment dat er een definitieve invulling aan deze functie kan worden gegeven. Het is een goede voorbereiding op de taak van directeur Concernstaf ad interim, die hij binnen afzienbare tijd van de heer Wanders zal overnemen.

Groene gebiedsontwikkeling

Mevrouw Drs. M.P.E. Stouten, voormalig regiohoofd West-Brabant-Deltagebied, wordt met ingang van 1 april voor een periode

van 2 jaar benoemd tot Programmadirecteur Groene Gebiedsontwikkeling. Zij zal hiermee leiding geven aan de nog te vormen Taskforce Groene Gebiedsontwikkeling die zich gaat inspannen om een aantal door de Commissie Evaluatie Staatsbosbeheer geformuleerde doelstellingen voor Staatsbosbeheer te realiseren.

De heer Ing. F. Boersma, voormalig regiohoofd Noord-Holland, krijgt tot 1 juli 2005 onder meer de verantwoordelijkheid voor de bestuurlijk-inhoudelijke taken voor de groene gebiedsontwikkeling Almere, Lelystad, het ROA gebied en het Natte Hart IJmeer.

Nieuwe functies

De heer Ing. S.P. Visser, voormalig regiohoofd Fryslan, zal naast zijn rol in de externe contacten voor regio Noord tot 1 juli 2005 regio-overschrijdende projecten in Noord Nederland gaan leiden en een aantal meer specifieke taken in het kader van de organisatieverandering binnen Staatsbosbeheer op zich nemen. Ook de heer Ir. T.R. Klootwijk, voormalig regiohoofd Groningen-Drenthe, zal vooralsnog de externe belangen van de regio blijven behartigen.

Jhr. Ir. W.H.J. de Beaufort, voormalig regiohoofd Limburg-Oost-Brabant, zal vanaf 1 april 2004 de directie van Staatsbosbeheer in Driebergen bestuurlijk vertegenwoordigen op de terreinen Water, Bosbouw, Houtproductie en Landbouw. Mevrouw Mr. M. van Egmond, voormalig regiohoofd Zuid-Holland-Utrecht, zal op interim basis de functie van hoofd van de afdeling Personeel, Bedrijf en Informatisering bij de Centrale Organisatie te Driebergen waarnemen.