Provincie Groningen is rapport-Waddenzee nog steeds ‘aan het bestuderen’

Gepubliceerd op 7 juli 2004OverheidAangemaakt door InterWad (gelezen op gic.nl)

De boortorens staan al bijna op het wad, het kabinet heeft al lang en breed een beslissing genomen en de laatste actievoerders hebben de spandoeken al opgeborgen op zolder. Maar het provinciebestuur van Groningen is nog steeds het laatste rapport aan het bestuderen over de aardgaswinning in de Waddenzee. Pas als de deskundigen in het provinciehuis dat rapport hebben doorgeworsteld, komt het provinciebestuur met een reactie.

Dat bleek tijdens de wekelijkse persconferentie van de Groninger Gedeputeerde Staten. Het college van GS heeft, volgens de CDA-er Bleker nog geen definitief standpunt ingenomen over het laatste rapport over de effecten van de gaswinning. Mede door de uitkomsten in het rapport heeft het kabinet groen licht gegeven voor gaswinning.

Burgemeester Wallage was en bleef tegenstander van gasboringen in de Waddenzee maar wou wel onderhandelen over een zo groot mogelijke compensatie, toen duidelijk werd dat het kabinet gaswinning toch zou toestaan.

Het provinciebestuur was en is nog steeds tegen boringen in de Waddenzee maar laat het laatste rapport nog wel goed bestuderen. Dat betekent dat het Groninger standpunt straks niet meer relevant is, omdat het te laat zal zijn.

Bleker sluit niet uit dat de provincie Groningen op grond van het jongste rapport alsnog akkoord gaat met de gasboringen.