Oerol zoekt naar ander festivalterrein

Gepubliceerd op 22 oktober 2004RecreatieAangemaakt door InterWad (gelezen in de LC)

TERSCHELLING

Oerol is op zoek naar een nieuw festivalterrein. De Westerkeyn in Midsland, jarenlang het middelpunt was van het Terschellinger festival, wordt te krap in verband met de regels voor veiligheid. "Het terrein is nog niet afgekeurd, maar we willen iedereen en alles een slag voor zijn", zegt festivaldirecteur Joop Mulder. Zo schrijven de regels bijvoorbeeld een bepaalde afstand tussen de tenten voor en ook moeten er voldoende branduitgangen zijn.

Mulder heeft een aantal alternatieven op het oog. Een daarvan is het Geitenpark in Midsland-Noord. Op dit veld worden jaarlijks al een of twee voorstellingen gehouden. "Wellicht is het geschikt voor meer", zegt Mulder.

Het terrein, waar van oudsher geiten grazen, is eigendom van Staatsbosbeheer. Enkele jaren geleden is er een gesubsidieerd natuurontwikkelingsproject uitgevoerd. Er werd een waterpartij aangelegd, waarvan vooral de oevers nieuwe natuur moeten opleveren. De plas wordt bij vorst gebruikt als ijsbaan.

Staatsbosbeheer heeft nog geen mening over de plannen van Oerol, maar volgens districtsmedewerker Freek Zwart hoeven natuur en cultuur elkaar niet te bijten.

Naast het Geitenpark zou ook het strand een optie zijn of een locatie in Formerum. "De centrale ligging is een pre, maar liefst niet in de polder", zegt Joop Mulder.