Oerol-festival hangt aan zijden draadje

Gepubliceerd op 21 juni 2004RecreatieAangemaakt door ANP

TERSCHELLING

De 24e editie van het culturele festival Oerol op Terschelling volgend jaar hangt aan een zijden draadje.

Volgens festivaldirecteur Joop Mulder is de rijkssubsidie van 180.000 euro voor Oerol te laag. "Wij willen minimaal 400.000 euro, anders gaat het volgend jaar niet door", zo zei Mulder zondag op de slotdag van de 23e Oerol-editie.

Oerol trok dit jaar ruim 55.000 bezoekers. Dat is 5000 meer dan vorig jaar. "Veel mensen zijn uit solidariteit naar Terschelling gekomen omdat het festival in de gevarenzone verkeert", aldus Mulder.

Het eiland stond de afgelopen tien dagen in het teken van theater op bijzondere locaties, beeldende kunst, muziek en dans. De bezettingsgraad van de voorstellingen was 90 procent. In totaal waren er 47 betaalde voorstellingen geprogrammeerd.

Volgens de organisatie gold de voorstelling van Royal de Luxe als hoogtepunt van het festival. Het Franse gezelschap liet

fragmenten van Shakespeare en MoliŠre tot een theaterstuk samensmelten.

De 23e editie van het festival werd zondagavond afgesloten met een concert door het Max Tak orkest, zangsolisten, een vuurwerkshow en het Oerol Operakoor. Eilanders en festivalbezoekers konden zich aanmelden voor dit koor en hadden de hele week gerepeteerd.