Noorden tegen gaswinning in Waddenzee

Gepubliceerd op 29 oktober 2004OverheidAangemaakt door InterWad (gelezen in het DvhN)

Assen/Groningen

Ruim de helft van de bevolking van de drie noordelijke provincies beschouwt aardgaswinning als een bedreiging voor de Waddenzee. Slechts een kwart van de noorderlingen is voorstander van de winning van waddengas. Jongeren zijn vaker tegen dan ouderen. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd in opdracht van Dagblad van het Noorden.

Zeehondencreche Pieterburen blijkt door de noordelijke bevolking massaal gesteund te worden, ondanks dat critici pleiten voor sluiting van de creche. Een groot deel van de bevolking is het daar dus niet mee eens, dit is vooral de in de groep 13 tot 25 jarigen het geval.

Uit Friesland komen de meeste stemmen tegen gaswinning in de Waddenzee, inwoners uit Drenthe hebben hier de minste moeite mee.

In Friesland is ook de steun voor zeehondenopvang het grootst, in Drenthe het minst. Mensen die verder van de kust wonen lijken zich dus het minste zorgen te maken om de Waddenzee.

Vandaag is er op Texel een waddenconferentie waar milieubeweging, overheid en bedrijfsleven het hebben over de toekomst van het waddengebied. Een van de belangrijkste punten op de agenda is gaswinning in de Waddenzee.

Klik op een van de volgende links om de uitkomst van het Dagblad van het Noorden onderzoek te lezen.

algemeen

naar leeftijd

naar opleiding

naar provincie

naar sekse