Natuurwerkdag 2004 op Texel

Gepubliceerd op 28 oktober 2004Natuur en LandschapAangemaakt door Staatsbosbeheer

Texel

Het Duinpark is zaterdag 6 november één van de werkplekken in Nederland waar enthousiaste mensen meewerken in natuur en landschap. Voor de tweede keer wordt de Natuurwerkdag georganiseerd door 8 natuurorganisaties. Op Texel zorgen Staatsbosbeheer en IVN voor de organisatie.

De duinheides in het Duinpark dreigen dicht te groeien met opslag van bomen. Deze karakteristieke levensgemeenschap in de Texelse binnenduinrand zou hierdoor verdwijnen. Naast de beeldbepalende struikheide groeien hier ook planten als klokjesgentiaan en zonnedauw. Dieren als wulp, heidelibellen, veldsprinkhanen en wilde bijen voelen zich er ook goed thuis.

Staatsbosbeheer en IVN doen een oproep aan iedereen die lekker in de buitenlucht wil werken om op zaterdag1 november te komen. Zij verzekeren de deelnemers van een welbestede en nuttige dag buiten in een schitterend gebied. Samen met andere mensen een paar uur fysiek bezig zijn, genieten van de frisse buitenlucht en moe maar voldaan weer naar huis. Neem je familie of vrienden mee en kom ook!

De werkdag begint om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Regelmatig worden pauzes gehouden, waarbij gezorgd wordt voor koffie, thee of fris.

Trek stevige schoenen en goede werkkleding aan.