Minder heining en borden in De Slufter

Gepubliceerd op 16 februari 2004Civiele werkenAangemaakt door Staatsbosbeheer

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer hebben de hoeveelheid afrastering en borden in De Slufter drastisch terug gebracht, het Nationaal Park Duinen van Texel heeft een deel van het verwijderen van de afrasteringen betaald.

Aan de zeezijde van de Zanddijk is vanaf de Slufterweg naar het noorden de afrastering weggehaald. Hierdoor kunnen schapen ook weer in de Zanddijk. Dit is gunstig voor eenjarige planten als duinviooltje en daardoor ook gunstig voor insecten.

In dit gebied kon van zuid naar noord gewandeld worden tussen rechts een heining en links een rij natuurreservaatborden. Ook uit oogpunt van de veiligheid mag niet in de zeewerende Zanddijk gelopen worden, daarom is een vorm van publieksgeleiding nodig (mensen moeten kunnen weten wat er mag). Door de wandelroute als een paaltjeswandeling met gele koppen aan te geven kan deze geleiding zonder verbodsborden gebeuren. Ook de borden die daar nu het vogelgedeelte van De Slufter markeren konden daardoor weg. De route is nu een aangewezen pad geworden.