Medische post in De Koog blijft dit seizoen gesloten

Gepubliceerd op 3 mei 2004OverigAangemaakt door InterWad (gelezen in het Noordhollands Dagblad)

Texel

De medische post in De Koog gaat dit seizoen niet open omdat dit niet meer haalbaar is. Dit zegt de voorzitter van de Stichting Medische Post.

De medische post was noodzakelijk om de eilandartsen in het hoogseizoen te ontlasten en werd bemand door parttime artsen van de vaste wal die uitsluitend zorg verleenden aan toeristen.

Sinds het terugtrekken van zorgverzekeraar Univé draait de post met verlies. Univé heeft zich vorig seizoen terug getrokken omdat ze teveel verlies leed.

De Texelse huisartsen geven hun zorg dit seizoen alleen nog aan patiënten die bij hen staan ingeschreven. Daarnaast behandelen ze alleen nog patienten waarbij uitstel niet meer geduld kan worden. Anderen moeten soms enkele dagen wachten of worden doorverwezen naar hun eigen huisarts, of een arts in Den Helder of het ziekenhuis.

Burgemeester Geldorp-Pantekoek hoopt de problemen op te lossen door artsen in het nieuwe hulpverleningsgebouw te plaatsen zodat er ook spoedhulp kan worden geboden. Volgens haar is het ook voor nieuwe artsen eenvoudig om een goede plek te vinden. Voor een jonge arts zou het niet aantrekkelijk zijn om op het eiland een nieuwe praktijk te starten.