KNWV Non-stop prestatie wedstrijdzeiltocht rond de Provincie Noord-Holland

Gepubliceerd op 10 juni 2004RecreatieAangemaakt door INP Nieuwsbank

Op vrijdag 18 juni 2004, om 10.00 uur, gaat voor de achtste maal de Ronde om Noord-Holland van start.

Deze prestatie/wedstrijdtocht voor zowel toer- als wedstrijdzeilers start bij Muiden, gaat via het naviduct bij Enkhuizen, naar de sluis bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk, de Waddenzee, de Noordzee naar de finish in IJmuiden.

Vanuit een besloten clubaangelegenheid van Yachtclub Seaport Ymuiden, de YSY, is deze tocht uitgegroeid tot een van de meest populaire non-stop prestatie/wedstrijd tochten voor zeilschepen. Vorig jaar deden er 190 boten mee en dit jaar komen er 230 schepen aan de start.

De Ronde om Noord-Holland is een unieke prestatietocht/wedstrijd. Een uitdaging voor zowel de toerzeilers als de wedstrijdzeilers. Voor het eerst op zee zeilen? Veel deelnemers grijpen dit aan om deze stap tijdens de Ronde te wagen.

De tocht gaat van zoet naar zilt, van stilstaand naar stromend water, van dag naar nacht! Een afwisselende tocht. De start zal ook dit jaar weer voor de kust van Muiden, vlakbij het eiland Pampus liggen en beloofd veel kijkplezier.

De deelnemers zullen het dit jaar moeten doen met veel stroom tegen op de Waddenzee en een donkere nacht.

De deelnemers starten om 10.00 uur voor de kust van Muiden, gaan via het naviduct bij Enkhuizen, naar het Noordelijk IJsselmeer. Vandaar naar de sluizen bij Kornwerderzand, het zoute water van de Waddenzee op.

Op de Waddenzee gaan de schepen dan de avond/nacht in. In de kleine uurtjes zal het even doorbijten zijn tot Den Helder, waar het laatste deel van de tocht over zee begint. Langs de kust gaan de laatste loodjes tellen. Nu nog even door zeilen om binnen de tijd, zaterdag 19 juni om 17.00 uur, bij IJmuiden te finishen!

Zaterdagavond 19 juni 2004 wordt het evenement in IJmuiden afgesloten met een zeilers-diner en de prijsuitreiking. Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, Hans Schipper, reikt o.a. de wisselbeker uit aan de snelste toerzeiler. Hij zal de deelnemers daarnaast van harte aanbevelen de Ronde om Noord-Holland ook eens als meerdaagse toertocht te varen waarbij de Zuiderzeestadjes, Texel, Den Helder, IJmuiden en Amsterdam kunnen worden aangedaan.

De Ronde om Noord-Holland 2004 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, het blad "Zeilen", Gemeente Velsen, Rabobank IJmuiden, Marina Seaport IJmuiden, Corus, Yamaha en Hermans Marine.