De Groene Maand September is begonnen

Gepubliceerd op 3 september 2004RecreatieAangemaakt door IVN

Op een prachtige eerste nazomerdag is de Groene Maand begonnen met een lunchwandeling door Den Haag Centrum op woensdag 1 september.

Maarten Koornneef, projectleider Sport, Bewegen en Gezondheid van het ministerie VWS opende dit natuurevenement met de aanwezige eregasten en lunchwandelaars. Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, benadrukte dat de Groene Maand elk jaar een beetje groener moet worden; vooral in en om de stad. Volgens Secretaris-Generaal Chris Kalden van LNV zijn we ons vaak niet bewust van de natuur in onze onmiddellijke omgeving. Het aantrekkelijke van de Groene Maand is volgens hem dat mensen worden uitgenodigd bewust te kijken naar de natuur in de buurt.

Natuurgidsen van het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) namen de eregasten, politici en lunchwandelaars van de ministeries VWS en LNV mee voor een wandeling langs stadsnatuur. De twee ministeries moedigen iedere werknemer aan om tijdens de middagpauze een wandeling te maken, met het oog op de gezondheid. Enthousiaste lunchwandelaars zeiden na afloop het wandelen met het oog op natuur in de werkomgeving een stuk leuker te vinden dan een 'gewoon blokje om'!

Elke dag natuurexcursies

Deze groene lunchwandeling was de eerste van de honderden activiteiten die in september worden aangeboden. De Groene Maand is een evenement van

35 organisaties die zich inzetten voor natuur, milieu, landbouw, recreatie en toerisme. Zij nodigen alle Nederlanders uit om in september de natuur in

te trekken. De natuur ligt vaak letterlijk op straat, maar niet iedereen heeft daar evenveel oog voor. Daarom staat in deze vijfde Groene Maand de natuur in Stad en Land centraal tijdens honderden natuuractiviteiten. Op alle avonden, weekenden en door-de-weekse dagen in september is er in het hele land wat te doen. Wandelingen en fietstochten met gids, rondleidingen, tentoon­stel­lingen, kinderactiviteiten en lezingen. September is een van de twaalf mooiste maanden van het jaar. Het is buiten nog zomer en de natuur is prachtig.

Gratis Magazine!

Iedereen die meer wil weten over de natuur in september, kan het gratis Groene Maand Magazine aanvragen op www.groenemaand.nl . Het staat vol met groene wetenswaardigheden en natuurexcursies in stad en land.