D66 voert open debat over Waddenzee

Gepubliceerd op 3 mei 2004OverheidAangemaakt door INP Nieuwsbank

De Tweede-Kamerfractie van D66 organiseert maandag 3 mei een debat met deskundigen en partijleden over de toekomst van de Waddenzee in het provinciehuis te Haarlem, van 20.00-22.00 uur. Daarbij staat onder meer de vraag centraal, of er wel of geen gas mag worden gewonnen onder het Waddengebied.

D66 heeft zich tot dusver altijd op het standpunt gesteld dat een moratorium op gaswinning wenselijk is, totdat volstrekt helder is dat dit geen onoverkomelijke schade oplevert. Volgens de Tweede-Kamerfractie van de Democraten is inmiddels echter duidelijk, dat de beleidsmatige stilstand van de afgelopen jaren niet goed is geweest voor de Waddenzee. De Kamerfractie zoekt daarom de discussie met de partij.

Milieu-woordvoerder Boris van der Ham: 'We hebben in Den Haag de afgelopen maanden al veel over de Wadden gesproken, maar we gaan de discussie als altijd open in'. Van der Ham zal samen met partijleider Boris Dittrich deelnemen aan de discussie over de Waddenzee. Daarnaast hebben de Democraten onafhankelijke deskundigen en vertegenwoordigers van de Waddenvereniging uitgenodigd.