Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 17
- ...
- pagina 672
- volgende pagina
Resultaten

Op donderdag 9 februari organiseert het Investeringskader Waddengebied (IKW) in De IJsherberg in Dokkum het symposium Investeren in het Waddengebied. Op dit symposium staan de dynamische ontwikkelingen in het Waddengebied centraal.

Rijkswaterstaat is, namens de minister van IenW, voortouwnemer voor het opstellen van de Natura2000 beheerplannen van de Rijkswateren. Momenteel evalueert Rijkswaterstaat het eerste beheerplan van de Waddenzee. Die evaluatie is naar verwachting eind mei 2023 klaar.

Wat doe je als er op één plek te veel konijnen zijn? En op een andere te weinig? Dan ga je ze verhuizen. Tientallen konijnen uit Rotterdam zijn dit weekend vrijgelaten op Vlieland.

Op 20 december bood Meindert Schroor de door hem geschreven landschapsbiografie van het Waddengebied aan aan Avine Fokkens (voorzitter Stuurgroep Waddenprovincies). Het boek is een actualisatie van het boek dat hij in 2018 schreef in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Vanwege het verlopen van de benoemingstermijn van Meindert Schroor aan het eind van dit jaar markeert het uitbrengen van de landschapsbiografie ook de afsluiting van zijn acht jaren als portefeuillehouder Cultuurhistorie van de Waddenacademie.

Het aantal strandbroeders op Ameland is wederom gegroeid. Dit blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie die wordt uitgevoerd door Natuurcentrum Ameland in opdracht van Rijkswaterstaat. Voor het N2000-Beheerplan Noordzeekustzone worden drie vogelsoorten gevolgd: Dwergstern, Bontbekplevier en Strandplevier.

De Natura 2000-beheerplannen Waddenzee en Noordzeekustzone zijn met instemming van de bevoegde gezagen per 12 december j.l. verlengd.

Twee satellieten verzamelen gegevens over de Waddenzee. Onderzoekers en beheerders kunnen daarmee een beter beeld krijgen van hoe het gaat in het gebied, ook met het oog op de toekomst. Dat meldt RTV Noord.

Deltares en Royal HaskoningDHV hebben in opdracht van Rijkswaterstaat gekeken naar de effecten van baggeren op de natuurwaarden van de Eems-Dollard. Ook is gekeken naar de impact van de verspreiding van bagger. De onderzoekers constateren dat de vaargeulverdiepingen en het onderhoud in het Eemsestuarium er voor hebben gezorgd dat het natuurlijke karakter van het gebied is aangetast. Hierdoor wordt er onder meer (te) veel slib uit de Noordzee geïmporteerd.

Zoute aquacultuur binnendijks in het Waddengebied is fysisch mogelijk. Dat is de belangrijkste conclusie uit de technische verkenning die ingenieursadviesbureau Sweco in opdracht van de Waddenacademie en Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) heeft uitgevoerd.

Deze maand is Rijkswaterstaat gestart met aanvullende metingen om de invloed van stormen op de vaargeul Holwerd-Ameland te onderzoeken. Daarbij wordt voor het eerst gebruik gemaakt van drone-opnamen.

De provincie Fryslân neemt de verantwoordelijkheid voor de veerverbindingen met de Waddeneilanden voorlopig niet over van het Rijk. De veerverbindingen worden over enkele jaren voor het eerst openbaar aanbesteed. De provincie ziet daarin financiële risico's en wil dat het Rijk de aanbesteding doet.

Zeegras. Vroeger maakten we er dijken en matrassen van. En, het is heel goed voor de biodiversiteit van onze zeewateren. Maar het gras verdween…
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 17
- ...
- pagina 672
- volgende pagina